DENTALNI TURIZAM

Budite naš gost. Popravite zube i unapredite zdravlje.

Zapadnu Srbiju ponajviše karakteriše njena prelepa priroda: nestvarni pejzaži Mokre Gore i planina Tare, Divčibara i Zlatibora, reke Drina i Lim, jezera Perućac i Zaovine, ali iznad svega gostoprimstvo domaćina - u regiji gde je začet seoski turizam Srbije (Kosjerić, Ivanjica, Sirogojno,). Uz sve to dodati malo zlatarskog i sjeničkog sira, zlatiborske pršute, vina od kupina i uživanje u čarima Zapadne Srbije je potpuno!

Planine Zapadne Srbije, odvajkada su mesto za odmor i uživanje. Zlatibor, planina zlatnih borova je najposećenija od svih, gde možete uživati u mnoštvu vodopada i izvora, skijati se na poznatom skijalištu Tornik ili leti šetati po planini na kojoj se sudaraju morske i planinske struje koje ubrzavaju lečenje i oporavak. Stopića pećina je jedna od najvećih istraženih pećina u Srbiji, pogodna za ljubitelje speleoloških tura. U blizini Zlatibora je i vodopad Gostilje jedan je od najlepših i najvećih u Srbiji.

Obronci planine Tare su kulturne riznice nasleđa iz praistorijskog, antičkog, rimskog i vizantijskog vremena. Posebno je zanimljivo pogledati srednjovekovni manastir Raču iz 13. veka, kuću Tarabića (čuvenih vidovnjaka poznatih kao srpska Nostradamus porodica) ili se voziti Šarganskom osmicom, romantičnim drvenim vagonima iz kojih se vide pejzaži od kojih zastaje dah. Brvnare na obali reke Drine su posebna tradicionalna i folklorna zanimljivost. Reka Drina i jezero Perućac su bogati raznim vrstama ribe.
Reka Drina privlači zaljubljenike u ekstremne sportove u očuvanoj prirodi zahvaljujući vertikalnim liticama kanjona i pritoka koje posećuju planinari i alpinisti. Jezero Perućac je raj za ribolovce i kupače.

Sela Zapadne Srbije pričaju priču za sebe. Zlakusa, malo selo između Užica i Požege, poznato je po grnčariji, kao i Terzića avliji gde se može videti kako je nekada izgledalo tipično seosko domaćinstvo. U selu Potpeć nalazi se Potpećka pećina, jedinstvena po ulazu u obliku potkovice. Staro selo Sirogojno je muzej na otvorenom koji oživljava tipično zlatiborsko domaćinstvo sa kraja 19. veka. Nadomak Mokre Gore i Šarganske osmice na samoj planini Šargan niklo je etno selo Mećavnik (Drvengrad), jedinstveno po spoju autetičnih detalja i najrazličitijih sadržaja koji svedoče o kulturnom bogatstvu Zapadne Srbije. Kamena Gora najlepše je selo prijepoljske visoravni pogodno za najrazličitije aktivnosti: uzbudljivo splavarenje Limom, uspon od vodopada Sopotnice, kanjoning kroz kanjon Mileševke.

Možda ste za jahanje u klubovima na Zlatiboru i Tari? Ako ste više za ribolov, opredelite se za pecanje na reci Drini. Privlače vas rafting i splavarenje na Drini? I samo pešačenje cvetnim livadama Zlatibora, Tare, Kamene Gore obogatiće sva vaša čula!

A za potpuni doživljaj ovog dela Srbije morate probati: jagnjetinu ispod sača u selu Mačkat, zlatarski i sjenički sir, zlatiborsku pršutu, užičku komplet lepinju, domaće kiselo mleko, pastrmku iz Perućca, maline iz Arilja.
  • banjska-stena
  • drven grad
  • jezero
  • kucica
  • planina tara
  • zlatibor
POŠALJITE NAM VAŠ DIGITALNI OPT KORISTEĆI FORMULAR ISPOD I MI ĆEMO VAM BESPLATNO PREDLOŽITI PRELIMINARNI PLAN TERAPIJE.